Small steps into the new year

by Saigon Children's Charity CIO

(English below)

23 trẻ em trong chương trình Can thiệp sớm miễn phí của saigonchildren đều là những trẻ tự kỷ từ 2 - 6 tuổi đến từ các gia đình khó khăn. Sinh ra con khuyết tật đã là một thử thách với bất kỳ cha mẹ nào, nhưng nếu đó là một khuyết tật mà xã hội chưa có nhiều thông tin chính thống và hỗ trợ, lại trong một gia đình vất vả về kinh tế, điều đó đòi hỏi sự can trường lớn lao. 

Tết Tân Sửu này, hãy cùng saigonchildren tặng những món quà Tết ý nghĩa cho các em lớp can thiệp sớm. Mỗi gói quà, trị giá khoảng 2 triệu đồng, là những đồ chơi, dụng cụ mà các chuyên viên trị liệu của saigonchildren đã liệt kê để phù hợp với kỹ năng và mục tiêu của từng trẻ, sau một thời gian dài can thiệp và dõi theo sự tiến bộ của mỗi bé. Những đồ chơi này có thể không quá xa lạ với một em bé trong một gia đình bình thường, nhưng với những gia đình khó khăn, món quà này giúp các em có thể bước những bước nhỏ để đạt được mục tiêu của mình. Bởi vì với trẻ tự kỷ, mỗi bước nhỏ đều là một thành quả đáng mừng. 

Ngoài đồ chơi và dụng cụ, mỗi gói quà sẽ bao gồm cả nhu yếu phẩm để hỗ trợ gia đình mua sắm Tết. Số tiền dư ra (nếu có) sẽ được dành để duy trì các hoạt động ngoại khóa cho lớp can thiệp sớm trong những tháng tới. 

-------------

All 23 kids in saigonchildren's Early Intervention project are kids with autism from impoverished families. Having a child with a disability is a test of will to every parent, to put it lightly. However, it is a challenge of another level if that is a disability not yet well understood and well supported by society, and even more arduous if the family is struggling to make ends meet. 

Lunar New Year is the most important holiday of the year for the Vietnamese. That's why, this Lunar New Year (12 February 2021) season, we invite you to join hands with us to give purposeful Tet gifts to these 23 children. Each gift set, valued at around US$100, contains toys and equipment that are personalised to the needs and development goals of each child by our specialists. These toys and equipment are not just for fun times but can help them make the small steps towards their goals. Because for children with developmental delay, every small step is a cause for celebration.

Each set also include food staple items to help the families with their Tet shopping. Any surplus raised will be used to sustain extra-curricular activities for the kids in the project in the coming months.

Make A Donation